X
Blog

CSC-certificering: interessant voor toeleveranciers van betonproducenten

Geschreven door: ir. Erik Hoven
CSC (Concrete Sustainability Council) is een certificeringssysteem waarmee betonproducenten kunnen laten zien dat ze duurzaam beton produceren. Ze worden ingedeeld op een trede van een duurzaamheidsladder. Betonproducenten kunnen een hoge score op de ladder halen door onder meer duurzaam in te kopen bij gecertificeerde toeleveranciers. 
Gepubliceerd op 28 november 2019 om 15:04

Erik Hoven, de nieuwe adviseur branchemanagement bij MiSa advies

Geschreven door: ir. Erik Hoven
Sinds begin 2019 is Erik Hoven werkzaam voor MiSa Advies. Erik heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd en heeft daarnaast opleidingen gedaan op het gebied van milieu en recht. Hij heeft ruime kennis op het raakvlak van omgevingsrecht en kwaliteitsborging.
Gepubliceerd op 21 maart 2019 om 09:54

Landelijk Afvalbeheerplan 3 en actualisatie vergunning

Geschreven door: ing. Patrick Franken
Op 28 december 2017 is het derde Landelijke Afvalbeheerplan (LAP3) in werking getreden. Wat is er gewijzigd ten opzichte van het vorige LAP en welke mogelijke gevolgen zijn er voor eerder verleende vergunningen?
Gepubliceerd op 16 oktober 2018 om 10:25

Gedragscomponent belangrijk voor veilig werken

Geschreven door: ing. AD Schaap
Als werkgever zorgt u ervoor dat uw medewerkers hun werkzaamheden in een veilige werkomgeving en op een veilige wijze kunnen uitvoeren. Toch komen ongevallen en bijna-ongevallen op de werkplek nog geregeld voor. Extra aandacht voor veiligheidsgedrag en veiligheidsbewustzijn is daarom van groot belang.
Gepubliceerd op 16 oktober 2018 om 08:45
Categorie: KAM

Nieuwe versie van de VCA binnenkort beschikbaar

Geschreven door: drs. ing. Arjan Hol
Binnenkort komt de nieuwe versie van de VCA beschikbaar (VCA 2017/6.0). Er geldt een overgangsregeling. Die houdt in dat bedrijven bij hun eerstvolgende (her)certificeringsmoment op VCA 2017/6.0 overgaan.Er zijn twee belangrijke wijzigingen:
Gepubliceerd op 12 februari 2018 om 11:26
Categorie: KAM

KAM Management meer onder controle door structurele ondersteuning

Geschreven door: ing. Tom van Woerden
Veel bedrijven in de bouw-, sloop- en recyclingsector zijn gecertificeerd voor een scala aan normen en regelingen. Dat is goed voor de opdrachtgevers en de gecertificeerde bedrijven zelf, want hierdoor worden de kwaliteit van het geleverde product en de gecertificeerde processen bewaakt. Veel normen vereisten een (continue) verbetermechanisme, zodat de kwaliteit toeneemt en de herstelkosten dalen.
Gepubliceerd op 13 januari 2016 om 16:51
Categorie: KAM

PRTR en e-MJV, wat moet ik daar mee?

Geschreven door: ing. Patrick Franken
Bedrijven die vallen onder de werking PRTR-verordening moeten jaarlijks vóór 1 april beoordelen of er over het achterliggende jaar sprake is van een rapportageplicht. Zo ja, dan moet er voor deze datum een elektronisch milieujaarverslag (e-MJV) ingediend worden. Mogelijk heeft u van de Omgevingsdienst al een brief ontvangen over dit onderwerp.
Gepubliceerd op 13 januari 2016 om 15:45

Geen vergunningplicht meer voor asbest(tussen)opslag bij asbestverwijderingsbedrijven

Geschreven door: drs. ing. Arjan Hol
Vanaf 1 januari 2016 vallen asbestverwijderingsbedrijven met een tussenopslag voor asbest uit eigen werk onder het Activiteitenbesluit. Daarmee vervalt de verplichting om een Omgevingsvergunning Milieu te hebben voor deze tussenopslag van asbest. De betreffende bedrijven moeten voortaan voldoen aan de milieuregels uit het Activiteitenbesluit. Er is nog wel een OBM (Omgevingsvergunning beperkte milieutoets) nodig.
Gepubliceerd op 12 januari 2016 om 14:06

Schotgroep BV stijgt op CO2 prestatieladder

Geschreven door: drs. ing. John van Herk
Onze relaties klimmen op de CO2 prestatieladder en daar helpen wij graag bij. Zo heeft Schotgroep BV uit Heerjansdam in december 2015 niveau 5 bereikt. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!
Gepubliceerd op 12 januari 2016 om 14:04

Rentekorting bij EIB en de Rabobank

Geschreven door: drs. ing. John van Herk
De Europese Investeringsbank (EIB ) en de Rabobank zijn gestart met de 'impactlening'. Deze moet ondernemers (MKB en midkap) stimuleren om duurzaam te investeren. Voor leningen, die een positieve maatschappelijke impact hebben, is in eerste aanleg 50 miljoen euro extra beschikbaar. De impactlening geeft een rentekorting die kan oplopen tot 1,2% bij nieuwe financieringen.
Gepubliceerd op 12 januari 2016 om 14:02