X
Blog

Nieuwe versie van de VCA binnenkort beschikbaar

Binnenkort komt de nieuwe versie van de VCA beschikbaar (VCA 2017/6.0). Er geldt een overgangsregeling. Die houdt in dat bedrijven bij hun eerstvolgende (her)certificeringsmoment op VCA 2017/6.0 overgaan.Er zijn twee belangrijke wijzigingen:


Gedrag: ruimte voor maatwerk

Ieder bedrijf is anders. Wat bij de een werkt als het gaat om het stimuleren van veilig gedrag, hoeft bij de ander (nog) niet op die manier te werken. Het vakgebied gedragsbeïnvloeding is bovendien volop in ontwikkeling en bedrijven moeten de kans krijgen om op die ontwikkelingen in te spelen. Daarom komt er meer ruimte voor een maatwerkaanpak van de gedragsaspecten van VCA. Het observatieprogramma uit de vorige VCA-versie is vervangen door een programma voor VGM-bewustzijn en -gedrag, dat verplicht is voor VCA**-bedrijven.

Meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten

We hebben de positie van de zzp'er binnen de VCA verduidelijkt. Door meer must-vragen op te nemen voor het certificatieniveau VCA*, verhogen we de betrouwbaarheid van partijen aan het begin van de keten. Ook moeten inhurende partijen (meestal VCA**- en VCA Petrochemie-bedrijven) onderaannemers op meer punten toetsen dan nu het geval is.
Zie voor meer informatie www.vca.nl of neem contact op met één van onze KAM adviseurs. Zij zijn u graag van dienst op het gebied van kwaliteit-, arbo- en milieuzaken.

Reageren

0 reacties op "Nieuwe versie van de VCA binnenkort beschikbaar"

Laat je naam achter. Je naam wordt eventueel een link naar de ingevulde website.

Deze informatie wordt niet gepubliceerd.