X
Blog

Geen vergunningplicht meer voor asbest(tussen)opslag bij asbestverwijderingsbedrijven

Vanaf 1 januari 2016 vallen asbestverwijderingsbedrijven met een tussenopslag voor asbest uit eigen werk onder het Activiteitenbesluit. Daarmee vervalt de verplichting om een Omgevingsvergunning Milieu te hebben voor deze tussenopslag van asbest. De betreffende bedrijven moeten voortaan voldoen aan de milieuregels uit het Activiteitenbesluit. Er is nog wel een OBM (Omgevingsvergunning beperkte milieutoets) nodig.


Het vervallen van de vergunningplicht is alleen van toepassing op een opslaghoeveelheid van maximaal 50 ton. Boven deze hoeveelheid is alsnog een omgevingsvergunning nodig.

Bij de opslag gelden de volgende voorwaarden:
  • Het op- en overslaan van asbest geeft geen stofverspreiding die met het blote oog waarneembaar is.
  • Asbest moet worden opgeslagen in een container en verpakt in niet luchtdoorlatend verpakkingsmateriaal van voldoende dikte en sterkte.
  • Als de inrichtinghouder asbest van verschillende saneringen samenvoegt in een container, wordt per container vastgelegd van welke saneringen het asbest afkomstig is (gegevens 5 jaar bewaren). 

Onze adviseurs zijn u graag van dienst om te beoordelen of deze wijziging voor uw situatie van belang is. Uiteraard kunnen wij ook de melding Activiteitenbesluit voor u regelen en de Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets voor u aanvragen.

Reageren

0 reacties op "Geen vergunningplicht meer voor asbest(tussen)opslag bij asbestverwijderingsbedrijven"

Laat je naam achter. Je naam wordt eventueel een link naar de ingevulde website.

Deze informatie wordt niet gepubliceerd.