X
Blog

CO2 prestatieladder in beweging

Geschreven door: drs. ing. John van Herk
Het is zover, het Handboek 3.0 is klaar. Begin juni heeft Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen het nieuwe handboek voor de CO2-Prestatieladder gepubliceerd.
Gepubliceerd op 7 september 2015 om 13:18

Cursussen: theorie en praktijk toegankelijk gepresenteerd

Geschreven door: drs. ing. Arjan Hol

MiSa advies verzorgt het hele jaar door diverse cursussen. Vaak zijn dat maatwerkcursussen. Onze docenten worden daarvoor gevraagd vanwege hun specifieke deskundigheid. In de cursussen combineren zij theorie en praktijk op toegankelijke wijze. 

Gepubliceerd op 7 september 2015 om 12:29
Categorie: Algemeen

Wijziging van de ISO 9001 en 14000!

Geschreven door: ing. Tom van Woerden
De nieuwe ISO normen zijn er! Maar wat is er veranderd? In de kern komt het erop neer dat de nieuwe ISO meer zal uitgaan van het 'risico-denken'. De meest opvallende verschillen tussen de oude en de nieuwe versie hebben we voor u samengevat.
Gepubliceerd op 7 september 2015 om 11:44
Categorie: KAM

De gevolgen van stikstofdepositie voor de afvalbranche en industrie

Geschreven door: ing. Patrick Franken
De afgelopen jaren is stikstofdepositie op natuurgebieden een hot item. Leidde dat in eerste instantie vooral tot problemen bij de vergunningverlening aan agrarische bedrijven, tegenwoordig lopen ook industriële bedrijven en bedrijven in de afvalbranche hier tegenaan.

Gepubliceerd op 4 september 2015 om 14:10

Toezicht op toezicht maakt auditing CK's strenger

Geschreven door: ing. Tom van Woerden
Ieder gecertificeerd bedrijf heeft te maken met een (of meerdere) certificerende instellingen. De certificerende instelling komt minimaal jaarlijks een externe audit uitvoeren en afhankelijk van de regeling enkele projectaudits (werkplekinspecties), zoals voor SVMS-007 en Sc-530 en Sc-540. 
Gepubliceerd op 28 april 2015 om 12:04
Categorie: KAM

Moet u over 2014 een electronisch milieujaarverslag (e-MJV) opstellen?

Geschreven door: ing. Patrick Franken

Jaarlijks moeten bedrijven die vallen onder de werking PRTR-verordening voor 1 april beoordelen of er over het achterliggende jaar sprake is van een rapportageplicht, en zo ja, voor deze datum een elektronisch milieujaarverslag (e-MJV) indienen. Mogelijk heeft u hierover al een brief van de Omgevingsdienst ontvangen.

Gepubliceerd op 14 februari 2015 om 09:15

Nieuwe website van MiSa advies online!

Geschreven door: drs. ing. Arjan Hol

Zoals u weet; wij proberen u snel en slagvaardig van juist advies te voorzien. Onze dienstverlening is breed en uiteenlopend, zeker voor een buro van onze omvang met zo'n 10 enthousiaste collega's. Daar zijn wij trots op!

Gepubliceerd op 19 december 2014 om 11:15
Categorie: Algemeen

CO2 Prestatieladder raakt steeds verder ingeburgerd

Geschreven door: drs. ing. John van Herk

De CO2 Prestatieladder is inmiddels een begrip geworden in Nederland. Het instrument wordt ingezet bij circa 4 miljard Euro aan aanbestedingen per jaar. Uit onderzoek van het Economisch Instituut Bouw (EIB) bleek onlangs dat opdrachtgevers sinds de nieuwe aanbestedingswet het vaakst de CO2-Prestatieladder gebruiken als EMVI-criterium.

Als adviseur van MiSa advies heb ik de achterliggende jaren diverse bedrijven geadviseerd bij het implementeren van de CO2 Prestatieladder. Een goed moment om terug en vooruit te kijken.

Gepubliceerd op 19 december 2014 om 11:14

KAM coördinatie op complex spoorproject in Utrecht

Geschreven door: ing. AD Schaap

Het is bijna zover, de opleverdatum van de halte Vaartsche Rijn komt dichtbij. Het afgelopen jaar ben ik als V&G coördinator betrokken geweest bij dit mooie project. 

Gepubliceerd op 12 december 2014 om 07:39
Categorie: KAM

Werkdag vol netwerkmomenten

Geschreven door: Mirjam Kardol-Maas
10 november, een dag vol netwerkmomenten voor verschillende brancheorganisaties waarvoor wij de secretariaatsvoering doen.
Gepubliceerd op 8 december 2014 om 08:57