X
Cursus afvalstoffenregelgeving
€ 450
1 dag

Cursus Afvalstoffenregelgeving 

Heeft u in uw dagelijks werk te maken met de afvalstoffenregelgeving en wilt u hier graag meer over weten? Volg dan de cursus afvalstoffenregelgeving van MiSa advies. De cursus kan ook dienen als voorbereiding op het examen voor het Vakdiploma afvalstoffen (www.cbr.nl).
 
De wet- en regelgeving op het gebied van afvalstoffen is omvangrijk en complex. Tijdens de cursus wordt deze ingewikkelde materie op een voor praktijkmensen toegankelijke wijze toegelicht. Naast de concrete afvalregels wordt ingegaan op het afvalstoffenbeleid. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het bespreken van praktijkvoorbeelden.

Inhoud van de cursus

  • Inleiding milieurecht en -regelgeving en afvalstoffenregelgeving
  • Wanneer is er sprake van een afvalstof?
  • Afvalstoffenbeleid / Landelijk Afvalbeheersplan (LAP)
  • Europese afvalstoffenlijst (EURAL)
  • Besluit melden en registreren van afvalstoffen (afvalstroomnummer en ontvangst- en afgiftemelding)
  • Regels vervoerders, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars (VIHB)
  • Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA) (optioneel)
  • Opslag en vervoer van afvalstoffen
  • Afvalstoffenboekhouding
Afhankelijk van de doelgroep is het mogelijk om bepaalde accenten te leggen, bijvoorbeeld extra aandacht voor de vergunning- en meldingsplicht voor afvalinrichtingen.
 
De ervaren docent heeft een ruime advieservaring op het gebied van de wet- en regelgeving ter zake afval- en bouwstoffen en de toepassing daarvan in de praktijk. Deelnemers ontvangen een cursusboek met diverse bijlagen en een hand-out van de sheets. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Deze cursus is geschikt voor medewerkers van afvalbedrijven in een aansturende / leidinggevende functie en bijvoorbeeld KAM coördinatoren en milieuadviseurs. Alternatief is de cursus Afvalregistratie die alleen ingaat op de praktische zaken. Deze cursus is vooral bedoeld voor personen die betrokken zijn bij de administratieve processen, zoals acceptanten en weegbrugmedewerkers.

Neem voor meer informatie contact op met Janita den Haan of  Christa Honkoop.

Inschrijven

Alle Cursussen

€ 450
1 dag
Heeft u in uw dagelijks werk te maken met de afvalstoffenregelgeving en wilt u hier graag meer over weten? Volg dan de cursus Afvalstoffenregelgeving van MiSa advies. De cursus kan ook dienen als voorbereiding op het examen voor het Vakdiploma afvalstoffen.
€ 175
1 dag
Voor personen werkzaam in de bouw-, sloop- en afvalsector is basiskennis in het voorkomen van asbest en de risico's van groot belang. Onze Cursus Asbestherkenning geeft op een praktijkgerichte wijze invulling aan deze kennisbehoefte. 
€ 375
1 dag
Tijdens de cursus worden de hoofdlijnen van het Besluit bodemkwaliteit in één dag toegelicht. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en het bespreken van praktijkvoorbeelden.
€ 375
1 dag
Zoekt u een praktische cursus over de regelgeving op het gebied van het melden & registreren van afvalstoffen? Schrijf u dan in voor de cursus melden & registreren afvalstoffen. Deze cursus is vooral bedoeld voor personen die betrokken zijn bij de administratieve processen, zoals acceptanten en weegbrugmedewerkers.
€ 0
1 dag
Wenst u een cursus op maat, specifiek afgestemd op uw informatiebehoefte en doelgroep? Dan bent u bij MiSa advies aan het goede adres! Wij hebben veel ervaring met maatwerkoplossingen.