X
Blog

VMV Projecten aan de slag met veilig gedrag

Geschreven door: ing. Tom van Woerden
VMV Projecten uit Renswoude heeft veiligheid voor haar medewerkers altijd al hoog in het vaandel staan. Om de kans op incidenten nog verder te verkleinen besteedt VMV Projecten extra aandacht aan het veiligheidsbewustzijn en het veiligheidsgedrag van haar medewerkers. MiSa advies begeleidt dit proces.
Gepubliceerd op 2 december 2021 om 13:21
Categorie: KAM

Governance Code Veiligheid in de Bouw omarmt de veiligheidsladder

Geschreven door: ing. AD Schaap
De grote opdrachtgevers die zich hebben verenigd in de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB), bijvoorbeeld Prorail, Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf en een aantal grote aannemers, hebben afspraken gemaakt over de manier waarop veilig werken in de aanbesteding al geïntegreerd moet zijn. Zo is afgesproken dat al hun (onder)aannemers aan de veiligheidsladder moeten voldoen.
Gepubliceerd op 9 november 2020 om 15:18
Categorie: KAM

Coronacrisis en doorwerken, gaat dat goed?

Geschreven door: ing. AD Schaap
Het Covid-19 virus houdt Nederland (en de rest van de wereld) al maanden in zijn greep. In Nederland zijn nu al een aantal weken verregaande maatregelen van kracht, waardoor het bedrijfsleven beperkt is in de bedrijfsvoering. Inmiddels is wel duidelijk dat zeker een deel van de maatregelen langer aanhoudt of zelfs een vast onderdeel van de bedrijfsvoering zal vormen. Het is daarom van belang dat deze maatregelen structureel worden geïmplementeerd in uw bedrijfsvoering en dat de naleving op de werkvloer wordt geborgd.
Gepubliceerd op 7 mei 2020 om 12:38
Categorie: KAM

Omgevingsdiensten vragen recyclingbedrijven om informatie over Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS)

Geschreven door: ing. Patrick Franken

MiSa advies is u graag van dienst bij de inventarisatie van ZZS en pZZS in afvalstoffen, het verstrekken van de relevante informatie aan het bevoegd gezag inzake ZZS en pZZS, alsook bij het aanpassen van het Acceptatie- en Verwerkingsbeleid.

Bedrijven zijn verplicht om aan het bevoegde gezag informatie te verstrekken over ZZS en pZZS. Omgevingsdiensten hebben de  afvalverwerkende bedrijven hierover inmiddels aangeschreven. In deze blog beschrijven wij onze aanpak en geven wij een toelichting op wat ZZS zijn en wat het overheidsbeleid is. Vragen? Patrick Franken (06-53733764) en John van Herk (06-83537426) vertellen u er graag meer over.

Gepubliceerd op 25 april 2020 om 13:33

Aan de slag met veilig gedrag en de veiligheidsladder? MiSa advies helpt u graag!

Geschreven door: ing. AD Schaap
Een aantal grote opdrachtgevers (Prorail, Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf) heeft besloten om hun verantwoordelijkheid te nemen en verplichten vanaf 2021 het voldoen aan de Veiligheidsladder trede 2 in hun contracten. Dit is vastgelegd in de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB). Binnen de GCVB is de keuze gemaakt dat opdrachtnemers dat moeten aantonen met een certificaat. Energiemaatschappijen maakten deze keuze eerder al. 
Gepubliceerd op 23 april 2020 om 14:58
Categorie: KAM