X
Blog

Sturen op risicobeheersing

Het beheersen van risico's is steeds vaker een expliciet onderdeel van projecten. Niets nieuws denkt u misschien, wij sturen altijd al sterk op risico's van kostenoverschrijding, vertraging en veiligheid. Toch blijkt soms achteraf dat niet alle risico's geïnventariseerd waren. Dan gebeurt er iets onverwachts waar je in het project veel last van hebt.


EMVI-criteria

Wanneer een projectinschrijving op basis van EMVI-criteria plaatsvindt (en dat gebeurt steeds vaker) is sturen op risico's van nog groter belang. In deze projecten is het noodzakelijk om sterk te sturen op het realiseren van de beloften die gedaan zijn.

Nieuwe ISO 9001-norm

Een goede en zo compleet mogelijke risico-inventarisatie is noodzakelijk om projecten (maar ook bedrijfsprocessen) efficiënt te beheersen. Het sturen op beheersing van risico's voor de bedrijfsvoering is in de nieuwe ISO 9001 dan ook een belangrijke invalshoek.

RISMAN-methodiek

De adviseurs van MiSa advies worden ingeschakeld als risicomanager voor veiligheids- en milieurisico's. Hierbij hanteren wij de RISMAN methodiek. Wij hebben de kennis in huis om onze relaties te ondersteunen en adviseren bij het in kaart brengen en beheersen van de risico's die bij projecten een rol spelen. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een afspraak met een van onze adviseurs.

Reageren

0 reacties op "Sturen op risicobeheersing"

Laat je naam achter. Je naam wordt eventueel een link naar de ingevulde website.

Deze informatie wordt niet gepubliceerd.