X
Blog

Werkplan asbestverwijdering: voorkom boetes!

Inspectie SZW en de certificerende instelling (CKi) kijken bij controles / audits op asbestsaneringsprojecten streng naar het werkplan, dat is algemeen bekend. Ze verwachten een duidelijke, tamelijk gedetailleerde beschrijving van de geplande werkwijze en daarnaast moet het werkplan voldoen aan vele eisen*.


Grijs gebied

Maar wat moet er nou precies in het werkplan staan en hoe gedetailleerd moet dat beschreven worden? Dat is voor de praktijk vaak onvoldoende duidelijk merken onze adviseurs. Dit 'grijze gebied' leidt dan ook regelmatig tot discussies en niet zelden tot een boete of sanctie. Natuurlijk staan wij onze relaties bij in die discussies en juridische procedures. De ene keer doen we dat met succes en de andere keer heeft Inspectie SZW gelijk en leidt dat helaas tot aanzienlijke boetes of sancties.

Modelwerkplan

De discussie voorkomen doen we dan ook veel liever. Hoe? Door het opstellen van een goed 'modelwerkplan'. Maar met alleen een goed 'modelwerkplan' bent u er nog niet. Minstens zo belangrijk is dat werkvoorbereiding en uitvoering het werkplan van binnen en van buiten kennen en dat deze voldoende projectspecifiek is uitgewerkt. Leg ze uit waarom de eisen gesteld worden en hoe je daar als bedrijf aan kunt voldoen.

Advies en ondersteuning

Onze adviseurs kunnen u helpen bij het opstellen of toetsen van uw (model)werkplan. Dit doen we door samen met de betrokken medewerkers in het bedrijf het plan te checken. Op die manier kunnen ze zelf gegronde keuzes maken over opzet en detailniveau.

Onze adviseurs beschikken zowel over technisch-inhoudelijke kennis als juridische expertise. Daardoor zijn we als geen ander in staat om asbestverwijderingsbedrijven te ondersteunen.

* Zie artikel 4.50 van het Arbobesluit en Sc-530

Reageren

0 reacties op "Werkplan asbestverwijdering: voorkom boetes!"

Laat je naam achter. Je naam wordt eventueel een link naar de ingevulde website.

Deze informatie wordt niet gepubliceerd.