X
Cursus Afvalstoffenregelgeving medio begin 2021
€ 450
1 dag

Cursus Afvalstoffenregelgeving (uitgebreid)

Heeft u in uw dagelijks werk te maken met de afvalstoffenregelgeving en wilt u hier graag meer over weten? Volg dan de cursus afvalstoffenregelgeving van MiSa advies. De cursus kan ook dienen als voorbereiding op het examen voor het Vakdiploma afvalstoffen (www.cbr.nl).
 
De wet- en regelgeving op het gebied van afvalstoffen is omvangrijk en complex. Tijdens de cursus wordt deze ingewikkelde materie op een voor praktijkmensen toegankelijke wijze toegelicht. Naast de concrete afvalregels wordt ingegaan op het afvalstoffenbeleid. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het bespreken van praktijkvoorbeelden.

Deze cursus is er ook in een basis variant, waarin het accent ligt op de regelgeving op het gebied van het melden & registreren van afvalstoffen. Deze cursus is vooral bedoeld voor personen die betrokken zijn bij de administratieve processen, zoals acceptanten en weegbrugmedewerkers.

Inhoud van de cursus

  • Structuur van de (relevante) milieu- en afvalstoffenregelgeving
  • Landelijk Afvalbeheersplan (LAP)
  • Europese afvalstoffenlijst (EURAL)
  • Regels vervoerders, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars (VIHB)
  • Besluit melden en registreren van afvalstoffen
  • Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA)
  • Opslag en vervoer van afvalstoffen
  • Afvalstoffenboekhouding
Afhankelijk van de doelgroep is het mogelijk om bepaalde accenten te leggen, bijvoorbeeld extra aandacht voor de vergunning- en meldingsplicht voor afvalinrichtingen.
 
De ervaren docent heeft een ruime advieservaring op het gebied van de wet- en regelgeving ter zake afval- en bouwstoffen en de toepassing daarvan in de praktijk. Deelnemers ontvangen een cursusboek met diverse bijlagen en een hand-out van de sheets. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Neem voor meer informatie contact op met Janita den Haan of  Christa Honkoop.

Inschrijven

Alle Cursussen

€ 450
1 dag
Heeft u in uw dagelijks werk te maken met de afvalstoffenregelgeving en wilt u hier graag meer over weten? Volg dan de cursus Afvalstoffenregelgeving van MiSa advies. De cursus kan ook dienen als voorbereiding op het examen voor het Vakdiploma afvalstoffen.
€ 175
1 dag
Voor personen werkzaam in de bouw-, sloop- en afvalsector is basiskennis in het voorkomen van asbest en de risico's van groot belang. Onze Cursus Asbestherkenning geeft op een praktijkgerichte wijze invulling aan deze kennisbehoefte. 
€ 375
1 dag
Tijdens de cursus worden de hoofdlijnen van het Besluit bodemkwaliteit in één dag toegelicht. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en het bespreken van praktijkvoorbeelden.
€ 450
1 dag
Zoekt u een praktische cursus over de regelgeving op het gebied van het melden & registreren van afvalstoffen? Schrijf u dan in voor de cursus melden & registreren afvalstoffen. Deze cursus is vooral bedoeld voor personen die betrokken zijn bij de administratieve processen, zoals acceptanten en weegbrugmedewerkers.
€ 0
1 dag
Wenst u een cursus op maat, specifiek afgestemd op uw informatiebehoefte en doelgroep? Dan bent u bij MiSa advies aan het goede adres! Wij hebben veel ervaring met maatwerkoplossingen.